БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

БК Хебър победи ЦСКА и остави “Купа Спас Натов” в Пазарджик!

1 min read

Отбора на Хебър Пазарджик спечели турнира “Купа Спас Натов”, надигравайки отбора на ЦСКА – София със 78:53 във финала през вчерашния ден. Четиристранния турнир докара доста емоции по трибуните, като играчите задоволиха с играта си всеки един претенциозен фен. Финала започна доста динамично, като и двата отбора се “захапаха” още в самото начало. Ръстовото предимство на отбора на домакините им даваше предимство в подкошието, докато играчите на Ицо Ценов разчитаха на стрелба от разстояние. Първото полувреме завърши при резултат 37:28 за Хебър. Силна трета част на Хебър Пазарджик предреши изхода на мача, като разликата стигна 30 точки преднина и от там до края срещата се доиграваше. Най резултатен в мача стана Христо Бъчков с неговия дабъл-дабъл от 20 точки и 11 борби, като прибави и 4 асистенции. С 14 точки завърши Георги Адирков. Tой открадна 3 топки и хвана 9 борби. Станислав Ваклинов е с 10 точки и 10 борби, a избрания за защитник на турнира Юли Арабаджийски приключи с 15 точки, 5 борби и 5 чадъра. За ЦСКА над всички беше Александър Александров с 19 точки и 12 борби, а Мартин Русев е с 11 точки и 4 асистенции. За МВП и реализатор на турнира бе избран Христо Бъчков от състава на Хебър. Най-добър подавач стана Кристиян Георгиев от Левски 2022. Най-добър борец е Асен Попов от Левски 2022. Най-добър защитник е Юлий Арабаджийски. Наградите връчи кмета на града г-н Тодор Попов, заедно с изпълнителния директор на БФБ г-н Филип Виденов, който беше специален гост на събитието. Президента на Хебър Пазарджик г-н Янислав Марков благодари на всички отбори за приетата покана. Tой благодари на кмета на града за помощта, която получават в негово лице.

„Чест прави и на г-н Филип Виденов, че уважи турнира и присъства на награждаването. Този предсезонен турнир вече ще е традиционен, защото моят приятел и съотборник Бог да го прости, Спас Натов заслужава това признание.“

В мач за третото място Левски 2022 победи Микс София с 84:73, като най-резултатни бяха с 19 точки и 12 борби Асен Попов, със 17 точки завърши Кристиян Георгиев, а Дани Запрянов отбеляза 18 пункта. За Микс София 23 точки отбеляза бившия състезател на ЦСКА Николай Стефанов, с 14 точки добре се включи Любомир Недков, а 13 точки вкара Боби Николов.