БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

Реализатор номер едно в регион център Стоян Милчев ще играе в Пловдив Мамбас!

1 min read

Най-добрият играч в редиците на Вихър Айтос и реализатор номер едно в А група регион център на ББЛ Стоян Милчев премина в редиците на Пловдив Мамбас за новия спортно-състезателен сезон. Трансфера вече е факт и той ще се присъедини към новите си съотборници в началото на подготвителния период.

За “ Двоен дрибъл“ старши треньора Борислав Светославов заяви:

„Със Стоян Милчев поддържаме връзка повече от година и няма да крия, че искахме още миналия сезон той да се присъедини към нас. За съжаление тогава нямахме опцията да му предоставим възможност да играе в А група. Ние поддържахме връзка през целия минал сезон и мога да кажа, че Стоян направи страхотна година в А група център. Реално той е доказан 30т/10б играч на това ниво. Няма да крия, че той е и напълно готов за НБЛ. Факт, който съм сигурен, че ще покаже през новия сезон в А група при нас. Реално смятам, че взимаме лидер, около когото и други наши млади играчи ще се развият. А той тепърва ще покаже и своя огромен потенциал. Целите, които сме си поставили заедно са много високи и с нетърпение очакваме старта на сезона! През изминалата кампания той завърши със средни показатели от 36 точки, 11 борби и 5 асистенции с успеваемост при стрелбата от 41%.“

„Благодаря на Борислав Светославов за възможността да се състезавам за Пловдив Мамбас. Следях ги през изминалия сезон, както и те се интересуваха от мен. Бях приятно изненадан от резултатите им и избрах именно тях заради амбициите и целите, които са си поставили за напред. Мисля, че с опита и качествата си ще съм последната липсваща част от пъзела за класиране на националните финали на ББЛ . Юг ще е доста силен регион и се надявам да се представим подобаващо. Пожелавам успех на бившите ми съотборници от Вихър Айтос“ – заяви самият Стоян Милчев.