БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

Теди Буков е новият треньор на Микс София!

1 min read

Един от най-перспективните баскетболни треньори Теди Буков е новият треньор на Микс София в А група на ББЛ за сезон 2022/2023г. в регион запад. Той прие предложението на президента на клуба Данаил Милев и ще се опита да върне отбора там, където му е мястото.

„Целта е да играем атрактивен баскетбол, разбира се ще гоним и класиране, ще наберем нужната ни селекция и се надявам да сме приятната изненада на първенството. Ще започнем подготовка в началото на септември. Имаме и уговорени контролни срещи.“

Той заменя на поста тандема Преслав Пешев и Димитър Чанков, които последно водиха тима. Треньорската кариера на Теди Буков преминава през школата на ЦСКА, а след това той трупа опит в унгарския Дебрецен. Там е начело на 16-годишната формация на тима. За кратко бе и наставник в ДЮШ на БК Берое и помагаше на Бойко Миленков в мъжкия състав в НБЛ. Сега е треньор на собствената си Академия “Beyond drills just skills”.

Теди Буков е част и от престижната програма на ФИБА за млади треньори – FIBA Europa Coaching Certificate. В нея той черпи знания за играта от лектори като Светослав Пешич, Пабло Ласо и Педро Мартинес.