БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

БК Евробаскет Благоевград продължава развитието си в мъжкия баскетбол!

1 min read

Проекта на БК Евробаскет Благоевград за развитие на деца от школата продължава с пълна сила, след като отбора записа участие в третия ешалон на Българския баскетбол. Мъжкият отбор ще бъде съставен от юноши старша възраст.

„Целта ни е да обиграваме наборите 2004 и 2005, за да трупат опит и да бъдат подготвени за срещите от първенството при тяхната възраст при подрастващите. За цялата спортно-състезателна година да изиграят по 8-9 мача по никакъв начин няма да доведе до развитието на тези деца. Във всяко едно дете има талант, иска да се изяви и в момента наистина са доста ентусиазирани и по друг начин виждат нещата чисто спортно-технически. Всеки има цели и се стреми да даде всичко от себе си, за да може да заслужи място в отбора”- сподели Николай Хаджиев. Б-група на ББЛ ще приюти за новия сезон отбора воден от Николай Хаджиев. Днес беше дадена пресконференция, на която излезнаха и повече подробности. За колегите от Спортал самият Хаджиев заяви: „Изключително съм щастлив, че се сбъдва една моя мечта – да има мъжки баскетболен отбор в родния ми град. Искам да благодаря на г-н Спасов за подкрепата, на г-н Илко Стоянов за това, че даде възможността спортната зала да бъде реновирана. В Евробаскет в момента тренират възрастови групи до 8-10-12-14-16-19-годишна възраст. От няколко месеца имаме две възрастови групи, които са в женското направление при подрастващи момичета. Това бяха две изключително трудни години, преди да се появи г-н Спасов. Успяхме с много труд, постоянство и подкрепа на родителите. Преди две години взехме сребърен медал в Силистра в Първа дивизия за 16-годишна възраст. За нас това е много голям успех, защото за над 25 години в Благоевград не е имало такова постижение.“

Стана ясно, че ще бъде отремонтирана залата, за да отговаря на изискванията пред БФБ в следващите два месеца, за да могат да получат домакинство през новия сезон. Залата ще бъде отремонтирана за сметка на собственика Георги Спасов. Той заяви следното:

„В интерес на истината, началото на този проект не се поставя сега. С Николай Хаджиев работим вече две години, има изградена структура при детско-юношеския баскетбол. Стъпката, която правим в момента, е да направим отбор, който да участва в първенствата. Първо искам да благодаря на Ники Хаджиев, който успя в много трудно време да запази баскетбола в Благоевград. Това, че има над 100 деца, които играят в школата, е плод само и единствено на неговите усилия. Знаете какви трудности имаше за всички спортове през пандемията. Шапки долу за него, който успя да запази структурата и да провежда тренировки, след което постигна и спортни успехи. Преди две години имаме сребърен медал в една от възрастовите групи. Благодарение на Община Благоевград в лицето на г-н Илко Стоянов получихме подкрепа, за да ни бъде позолено да направим този ремонт в залата, в която ще се провеждат тренировките и на децата, и на мъжкия отбор. Повече от 20 години тя не е пипана и е в лошо състояние. Ремонтът започва още от другата седмица, като залата ще се приведе в един доста добър вид. Обещавам ви изпълнението на ремонта да продължи месец и половина“ – заяви Спасов.