БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

Община Хасково с грандиозно посрещане на баскетболистите след дубъла в ББЛ!

1 min read

Община Хасково в лицето на кмета на града г-н Станислав Дечев направиха грандиозно посрещане на отбора след спечелването на националните финали на ББЛ в град София през изминалия уикенд.

На финала те победиха своят достоен опонент – отбора на Олимпия Ямбол. Всичко бе организирано и днес от 17:00 часа в зала “Дружба” феновете на отбора, състезатели, треньори и ръководство отпразнуваха подобаващо втория пореден дубъл за момчетата на старши треньора Янко Желев. Двете купи бяха изложени и всеки един фен можеше да се снима с тях, както и с момчетата от отбора.

Хасково е първият отбор в ББЛ, който защитава и двете си титли от предходния сезон, а именно титлата на регион юг и спечелване на финалите, които са съставени от най-добрите отбори в България, разпределени в четирите региона.

За “Двоен Дрибъл” Янко Желев заяви, че каквото е поискал от момчетата чисто тактически, те са го изпълнили и след двете купи той няма никакви забележки.

„Влязохме мотивирано и с една единствена цел, да станем национални шампиони. Направихме го и сме щастливи. Надяваме се през следващият сезон да надградим, състезавайки се в А група на ББЛ – юг и да гоним поредния трофей, който да влезе в нашата витрина.“

Той благодари на всички спонсори на отбора и най-вече на кмета на града за подкрепата и си пожела пълна зала за новия сезон 2022/2023г.