БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

БК Хасково спечели турнира “Фрезколиада” 2022!

1 min read

Днес беше състезанието по баскетбол за момчета (13 и 14-годишни) в зала Иван Симеонов в град Пазарджик. То стартира от 10:00 часа в зоната на здравето в града, като домакин е баскетболен клуб Хебър (Пазарджик). Участници бяха БК Левски София, БК Хасково, БК Академик Пловдив и домакините от БК Хебър.

Турнира се проведе на принципа всеки срещу всеки, като най-подготвени се оказаха момчетата на Виктор Колянов и Янко Желев – БК Хасково. След оспорвани битки и много настроение, БК Хасково надигра първо Академик Пловдив, после се справи с отбора на Левски и накрая не даде шанс и на домакините и така с три победи от три мача, те завоюваха златните медали на “Фрезколиада” 2022.

Новата спортна зала се пръскаше по шевовете от публика, имаше и талисман на турнира, както и ди джей, който подгряваше малките участници. За всеки един участник имаше медали, купи и призове, кетъринг и разбира се едно страхотно баскетболно настроение.

На второ място се класира отбора на Левски София , трети стана отбора на Академик Пловдив и на последно място е състава на Хебър Пазарджик. Но не толкова важно е класирането, колкото усмихнатите лица на децата и техните родители. Сутринта в началото на турнира за откриването дойдоха кмета на града Тодор Попов, президента на БК Хебър Янислав Марков, както и жената, без която спорта в Пазарджик спира – Рени Камберова.

Призовете връчиха Веселин Веселинов – треньор на мъжкия отбор на Хебър Пазарджик, състезаващ се в ББЛ А група на регион запад и самата Рени Камберова. Имаше и индивидуални призове за най-добър борец под двата коша, най-добър реализатор, най-добър защитник и разбира се най полезен състезател.

Днес Пазарджик отново се превърна в баскетболен център на България! За “Двоен Дрибъл” президента на клуба г-н Янислав Марков заяви, че е най-щастлив от усмивките на децата и радостта в техните очи.

„Това е нещо, което ме зарежда да надграждаме всяка година. Планираме и турнир в началото на сезона за мъже за купа “Спас Натов”. Скоро време ще съобщим и подробности. Единственото огорчение в мен днес беше, че нямаше нито едно лице от хората, които управляват Българския баскетбол. Да се надяваме, че оттук насетне ще намират време да обръщат внимание на турнири като този и ще ни радват с присъствието си“ – заяви той.