БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

Златко Димитров – „Концепцията на Енигма Фойерверк е да развиваме младите баскетболисти“

Главният мениджър на БК Енигма Фойерверк Златко Димитров направи кратка ретроспекция от какво има нужда българския баскетбол. Специално за Двоен Дрибъл той заяви, че съществуването на клуба като цяло е в помощ на младите и талантливи деца, които след като навършат определена възраст просто няма къде да играят. Тази “дупка”, която се получава кара тези деца да спрат с баскетбола, защото не виждат перспектива.

„Ние работим добре с БК Левски и ползваме играчи от тяхната школа, такива са Виктор Германов, Андрей Дюлгеру, Краси Петров и.т.н. Треньор на отбора е Георги Давидов, помощник на Росен Барчовски в националния отбор, един млад и добър специалист. Сега искаме да вземем и едно момче от Рилски Спортист и той също е национал на България – Васил Попов

Конкретно той получава малко минути в НБЛ и за него ще е добре да играе за нас, защото ще получи достатъчно минути, които ще са му в полза за развитието му като състезател и догодина да се пребори за мястото си в Рилски Спортист и да е фактор. Трябва да помагаме на децата да се развиват. Считам, че ограниченията за този вид състезатели трябва да отпаднат, за да получат шанс за изява. Все пак ББЛ е второто ниво на баскетбола. Лигата се разви доста в последните години и тя трябва да е трамплин за подрастващите баскетболисти, които искат да играят професионално.