БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

Ънстопабъл официално привлече тримата Американци!

1 min read

След като преминаха успешно медицински прегледи, вече официално играчи на Добричкия отбор станаха 198-сантиметровият Джавонте Елис, Дондре Роуден – 200 см и Жан Карлос Видот – 175 см.

Тримата пристигнаха вчера и направиха първа тренировка с новите си съотборници. Старши треньорът на Ънстопабъл Кирил Киров зави специално за Двоен Дрибъл, че целта на привличането на чужденци в клуба е за популяризиране на играта с оранжевата топка в града и запалването на повече деца да играят баскетбол.

„ББЛ може само да спечели от такива трансфери. Ментално играчите от Америка превъзхождат Българите. Те са фокусирани в постигане на целите, докато при нас философията е, че всичко е даденост и едва ли не трябва да се молим младите таланти да играят баскетбол. Целите, които си поставяме е да играем атрактивен баскетбол и да радваме феновете. Ако в течение на сезона се развием до степен да атакуваме челните места, то ние със сигурност ще се опитаме да хванем момента. Играем мач за мач, пък накрая ще видим кой къде ще е“ – заяви в типичния си стил младият наставник. Дебют в ББЛ регион изток новите попълнения ще направят по-следващата седмица на 23.01, когато се подновява първенството. Тогава те срещат миналогодишния вицешампион Шабла.

Снимка – https://www.facebook.com/BKUnstoppable