БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

Купа “Сандански” – 2021 в югозападна България ще бъде арена на баскетбола тази седмица!

1 min read

БК Вихрен Сандански съвместно с община Сандански в лицето на кмета на града г-н Атанас Стоянов организира баскетболен празник тази седмица.

Ще участват отборите на домакините Вихрен Сандански, Буба-Баскетбол, ЦСКА София и Евробаскет Благоевград. Това са юношеските формации на клубовете U19. При по-малките U14 участие ще вземат съставите на Буба-Баскетбол, ЦСКА – София, Славия – София и домакините от Вихрен Сандански.

Повода за събирането им на едно място е новооткритата многофункционална спортна зала в града и желанието на община Сандански за завръщане на традициите в баскетбола в югозапада. Да се даде старт на възраждането на школата и все повече деца да тренират любимата игра с оранжевата топка.

Събитието започва в петък и ще продължи до неделя. В първия ден започва с шампионски мач между отборите на Буба и Левски, след което пристъпваме с официална церемония по откриване на турнира. Българска баскетболна лига ще отрази турнира подобаващо, като на място ще има преки включвания на предаването “Двоен Дрибъл” с Димитър Чанков и серия интересни интервюта с гости на мероприятието. Очаква се президента на Българска Федерация Баскетбол г-н Георги Глушков да уважи събитието.

Всичко това се случва благодарние на община Сандански и спонсорите на събитието – хотел вила „Офир“, Spa Hotel Sveti Nikola Sandanski, Zaechki Civil Engineering, Pirin Park Hotel, Grand Optics. Срещите ще могат да се наблюдават пряко в каналите на БФБ в Youtoube. Излъчването на събитието ще се изпълнява от BG Livestream.