БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

Скандали в БК Шумен! Никола Николов и Кирил Кирилов освободени от клуба!

1 min read

Още преди да е започнала подготовката за сезона на новака в НБЛ БК Шумен, отбора беше разтърсен от скандал, след като бяха освободени двама от юношите израстнали в клуба.Капитана на отбора 206 – см център Кирил Кирилов и неговият заместник гарда Никола Николов.

И двамата са били осведомени, че не са желани в отбора не по причини свързани с играта им за клуба, а относно поведението им по време на сезона. За “Двоен Дрибъл” единия от потърпевшите Никола Николов заяви, че отношението на старши треньора Янко Янков към него специално е било предумишлено.

„Никога не съм имал проблеми с дисциплината по време на отминалия сезон. Аз съм юноша на този клуб и съм си оставял сърцето на терена в името на отбора. Поглеждайки статистиката респективно можеше да ми се даде шанс да играя в НБЛ. Според думите на треньора Янко Янков това решение е на ръководството. Много съм огорчен от цялата тази ситуация. Толкова години съм в отбора и не вярвах, че Янко Янков ще постъпи по този начин. Това са реалностите, за съжаление“ – заключи той.

Кирил Кирилов сподели, че мечтата му е била да играе с родния си тим на най-високо ниво в НБЛ. „Аз бях капитан на този отбор, но така е било писано и за сега това остава на заден план. Гледам напред, дребнавите хора няма да ги коментирам“ – лаконичен бе той.

За най-актуалните баскетболни новини следете нашия сайт – basketballtv.bg