БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

Пламен Илиев не получи шанс в БК Тунджа – Ямбол!

1 min read

Един от най-добрите състезатели на БК Тунджа Ямбол в юношеската формация в последните две години Пламен Илиев напусна клуба. след като не му беше предложен договор за новия сезон. Той навърши пълнолетие и трябваше да подпише първия си професионален договор, но това не се случи.

От няколко седмици слушаме как ще се дава път на един от най – талантливите набори в НБЛ, явно това няма да се случи или поне действията, които виждаме не сочат в тази посока. Пламен Илиев беше мотора на отбора и собственоръчно направи БК Тунджа Ямбол шампиони на възрастта си през 2020 година. Той допринесе и за страхотното представяне и в ББЛ, където отново завоюваха титлата, а в държавното първенство завършиха на второ място след загуба от Буба Баскетбол на финалите през тази година.

Най- вероятно Пламен ще продължи в ИУ- Варна в А група на ББЛ през новия сезон. Там треньор е Петко Делев. Отбора от Ямбол преустанови и участие в ББЛ под предтекст, че няма средства и ще дадат път на младите през новия сезон в НБЛ. Предстои да видим какво точно ще се случи.

За най-актуалните баскетболни новини следете нашия сайт – basketballtv.bg