БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

„Спортни Таланти“ си върна трона в западната „Б“ група на ББЛ, бронз за дебютанта „В.И.С.“

1 min read

Година след като беше детрониран от шампионския пост от съставът на „Фаб Файв“, отборът на „Спортни таланти“ си върна титлата в западната „Б“ група на ББЛ след здрав сблъсък срещу редовният претендент от „Фут Корт“, който за поредна година остава в подножието на върха.

Началото на срещата беше изключително сковано и ниско резултатно предвид залога на срещата, като след десет минути игра „Фут Корт“ имаше минимална преднина от една точка ( 13:14 ). Втората част протече при поделено надмощие като на полувремето „Спортни таланти“ се оттеглиха с преднина от 31:28. „Фут Корт“ разнообрази играта си в нападение и резултатът веднага излезе на лице, като след 30 минути игра си върнаха преднината ( 46:48 ). Последната десетка от финалния двубой обрисува изцяло сезонните битки между двата състава в региона, като водачеството се сменяше многократно, но в крайна сметка опитът и дългите години постоянство в ростера и играта на „талантите“ ги изведе отново до върха на Запад и шампионската титла след крайното 73:67. Изключителна игра показа мозъкът в организацията на играта и абсолютен рекордьор по асистенции Иван Д. Иванов, който към своите 7 борби, 7 асистенции и 5 откраднати топки този път добави и солиден точков актив от 18 пункта. Майкъл Харт беше господаря на вторият етаж, като показа богатия си арсенал от атлетизъм и мощни забивки и се отчете със 17 точки, 11 борби и 2 чадъра. Редовният заподозрян в редиците на „Спортни таланти“, капитанът Димитър Търпaнов също допринесе за победата със 17 точки и 9 борби. В съставът на „Фут Корт“ се отличиха Васил Александров с 13 точки и 7  борби, а с по 10 точки се отчетоха Ивайло Василев, Георги Чакъров и най-опитният в редиците на футкортаджиите ветеранът Иван Тилев, който записа и дабъл-дабъл добавяйки 10 борби. Разковничето в двубоя се оказа силната защита от страна на Васил Христов от „Спортни таланти“, който успя с много усилия да ограничи голямата звезда на „Фут Корт“ Джими Хънт до едва 9 точки за над 35 минути игра! Така заслужено „Спортни таланти“ отново е на върха в западната „Б“ група на ББЛ , а Иван Д. Иванов бе избран за MVP на финалния турнир.

В срещата за бронза между абсолютните дебютанти през този сезон „В.И.С.“ и „ТНС“ съставът на сливналии от Ветровитият град започна предпазливо срещата и след десет минути игра и изключителна тройка със сирената за край на частта отстъпи инициативата на „ТНС“ – 14:16, но след това изигра страхотна втора част, която спечели с 27:7 и се оттегли на полувремето при резултат 41:23 и минимално загубена трета такава, като преди решителната десетка в срещата беше напред в резултата със солидна преднина – 65:48. Тук обаче бойкият и непримирим отбор на „ТНС“ понесен на раменете си от своите лидери – капитанът Делян Ценков, Ивайло Стоянов, Марио Юруков и Калоян Панчев започна бавно и методично да топи своя пасив, като в последните две минути на срещата настъпи истинската драма, след като с неистови усилия дефицитът беше стопен само до един кош отстояние. На другият полюс обаче беше лидерът на „В.И.С.“ Траян Димитров, който с невероятни отигравания не позволи обратът да стане факт и въпреки скандалната тройка с табло през двама защитници на капитанът на „ТНС“ Делян Ценков, който взриви залата с изпълнението си и доближи своите до 79:77 секунди преди края при последвалото изпълнение на наказателни удари сливналии показаха здрави нерви и не трепнаха, като оформиха и крайният резултат 81:77. За победителите над всички беше Траян Димитров с 20 точки, а с по 10 точки се отчетоха двамата постови нападатели Георги Кръстев и Владимир Петров, който оформи и дабъл-дабъл с 10 борби. За техният достоен опонент от „ТНС“, който изпраща един страхотен сезон Калоян Панчев записа 19 точки. Марио Юруков, който отправи първата си стрелба към коша на противника през второто полувреме на двубоя записа дабъл-дабъл от 17 точки и 10 борби, с 14 точки се отчете Ивайло Стоянов, а капитанът Делян Ценков също записа дабъл-дабъл след 10 точки и 14 борби.

С това беше сложен край на сезон 2020/2021 в западната „Б“ група на ББЛ, като в крайното класиране „Спортни Таланти“ стана шампион, „Фут Корт“ – вицешампион, а „В.И.С.“ се окичи с бронзовите медали.

1 thought on “„Спортни Таланти“ си върна трона в западната „Б“ група на ББЛ, бронз за дебютанта „В.И.С.“

Вашият коментар