БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

Мачовете от ББЛ „А“ група стават достъпни за скаутите на NBA, NCAA и евро първенствата

1 min read

Мачовете от мъжките първенства на Българска федерация по баскетбол – Национална баскетболна лига и Българска баскетболна лига „А“ група, както и някои двубои от женската „А“ група, стават достъпни за скаутите на отборите от NBA, NCAA и десетки други големи лиги по цял свят.

Тази изключителна възможност за развитие на младите български състезатели става факт, благодарение на разширеното партньорство на баскетболната централа с компанията Synergy Sports, която е специализирана във видео обмен и скаутски услуги в спорта. От края на миналата седмица изявите на талантливите български състезатели вече са в полезрението на баскетболния световен елит.

„С тази инициатива се опитваме да дадем хоризонт на младите баскетболни таланти на България. Това е начинът техните качества да бъдат забелязани от големи клубове, които да ги привлекат в по-ранна възраст и да инвестират в развитието им. В момента в ББЛ „А“ група има отбори, които са съставени изцяло от талантливи юноши. Видеосъдържанието в системата на Synergy Sports е шансът те да получат професионална реализация на високо ниво в баскетбола“, коментира президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

През месец март 2019 година БФБаскетбол сключи договор с фирмата Keemotion SPRL за автоматично видеозаснемане на мачовете от администрираните от нея първенства за мъже и жени, които се провеждат в 10 големи спортни зали в цялата страна. Миналата година Keemotion SPRL беше придобита от Synergy Sports, с който баскетболната федерация разшири партньорството си, за да включи в него и всички мачове от ББЛ „А“ група. Това стана възможно, тъй като организаторът на първенството Българско баскетболно общество заснема ръчно всички мачове, които не се покриват от автоматичната система. Влизането в световната система за скаутинг е поредната стъпка в развитието на партньорските взаимоотношения между БФБаскетбол и Synergy Sports.

1 thought on “Мачовете от ББЛ „А“ група стават достъпни за скаутите на NBA, NCAA и евро първенствата

Вашият коментар