БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

Георги Глушков оцени приноса на БЪЛГАРСКО БАСКЕТБОЛНО ОБЩЕСТВО

1 min read

Г-н Георги Глушков оцени приноса на Българско баскетболно общество! Благодарим за положителната оценка, като декларираме, че за нас е удоволствие да работим заедно за развитието на любимата игра в България! Екипът на ББО високо цени личността на г-н Георги Глушков! Прилагаме писмото на президента на БФБ без редакторски корекции!

 

„ПИСМО С ИЗХ. № 24/22.01.2021 Г.

ДО

Г-Н ОРЛИН АТАНАСОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА БЪЛГАРСКО БАСКЕТБОЛНО ОБЩЕСТВО

 

Уважаеми г-н Атанасов,

С настоящото писмо бих искал да изкажа своята благодарност за ползотворното партньорство между Българска федерация по баскетбол (БФБ) и председателстваното от Вас сдружение „Българско баскетболно общество“ (ББО). Взаимоотношенията между двете организации датират отпреди 4 години и половина, но през настоящия сезон 2020/21 г. те бяха надградени значително в полза на българския баскетбол. Благодарение на всеотдайната работа на екипа на ББО, БЪЛГАРСКА БАСКЕТБОЛНА ЛИГА (ББЛ) „А“ група – мъже, се превърна в най-голямото първенство в отборните спортове с лицензирани клубове в страната. Същевременно създадената и организирана от Вас ББЛ „Б“ група – мъже, е неделима и изключително важна част в структурата на българския баскетбол. Във връзка с горепосоченото не мога да не отбележа значителния принос на ББО за повишаване на популярността и качеството на любимия ни спорт в България:

  • ББО успя да организира включването на мъжки отбори от 32 лицензирани клуба във второто ниво на българския баскетбол – ББЛ „А“ група, и на 32 състава в третото ниво – ББЛ „Б“ група. По този начин Вашата организация способства за значителното разширяване географията на любимия ни спорт. Днес двете първенствата включват тимове от 4 региона (Запад, Изток, Център и Юг) и дават хоризонт на талантливите млади състезатели от малките населени места.
  • Чрез заснемането и излъчването на всички мачове от ББЛ, ББО направи възможно партньорството със спортната телевизия B1B ACTION, което ще гарантира над 200 телевизионни баскетболни мача на сезон. Това е огромна крачка в популяризирането на българския баскетбол, която от своя страна създаде предпоставки за подписването на договор за генерално спонсорство на ББЛ „А“ група с българската букмейкърска компания efbet.
  • Отличната комуникация на продукта ББЛ в каналите на ББО в социалните мрежи, чрез привлекателен дизайн и иновативни подходи, привлече много нови и лоялни фенове на българския баскетбол.
  • Със създаването и организирането на непрофесионална баскетболна лига за жени, ББО даде възможност на всички дами, които обичат баскетболната игра, да останат свързани с нея, дори да нямат време и възможност да участват в активен тренировъчен процес.
  • Организацията на баскетболни турнири във формата 3х3 от ББО изгражда основите за развитие на този атрактивен олимпийски спорт в България.
  • Създаденото от ББО онлайн предаване „Двоен дрибъл“ е единственият специализиран видео продукт с изцяло баскетболно съдържание към момента. В кратък период то увеличи значително своята популярност и се превърна в значима трибуна за баскетболната общност в страната.

Със сигурност заслугите Ви за развитието на българския баскетбол не се изчерпват само с тези, които съм посочил по-горе. Много от Вас развиват собствени клубове и детско-юношески школи, отделят средства и голяма част от свободното си време за любимия ни спорт.

Имайки предвид всичко написано дотук, бих искал да изразя своята увереност, че ползотворното ни партньорство ще продължи да се развива успешно и през следващото десетилетие. Макар да си поставяме дългосрочни цели, вярвам, че в кратки срокове баскетболните клубове ще се „заразят“ от Вашия професионализъм и ще подобрят поведението си на игрището и около него.

БФБ вярва безрезервно в проекта ББЛ и му осигурява своята подкрепа от 2016 година до днес, защото виждаме, че в него влагате огромна енергия, която е в състояние да зареди целия български баскетбол.

 

С уважение,

Георги Глушков

Президент на БФБаскетбол“

 

1 thought on “Георги Глушков оцени приноса на БЪЛГАРСКО БАСКЕТБОЛНО ОБЩЕСТВО

Вашият коментар