БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

За победите на терена и „победите“ извън терена.

1 min read

В спорта, освен чисто спортно-технически аспект, има и морален такъв! Когато не можеш да преглътнеш загубите на игрището, претърпени по абсолютно регламентиран начин! Когато ти липсва чувството за морал, чест и каквото и да било достойнство! Тогава започваш да човъркаш по всевъзможни начини, включително изопачени полуистини, конспиративни теории, влизане в двойни и тройни договорки с трети страни!

На точно такъв случай ставаме свидетели и днес! Oще в първият кръг от Елитната група за юноши старша възраст регион „ЗАПАД“, след супер оспорван двубой, многократна смяна на водачеството, мъжка игра от момчетата и на двата отбора на терена, състава на СБК „Атлетик“ София победи БК „Септември“ с 62:61, като състезателите от БК „Септември“ държаха съдбата си в собствените си ръце, но изпуснаха да отбележат последният си наказателен удар, с което победата отиде за „атлетите“!

Дотук всичко е чудесно, но веднага след края на срещата, афектирани от загубата родители, не треньорски щаб или ръководство, а родители на момчетата от БК „Септември“, се изсипаха на секретарската маса и при треньорския щаб на СБК „Атлетик“ София с изсмуканата теория, че състезател от отбора на „атлетите“, участвал в срещата, е трябвало да бъде карантиниран в предходния на срещата ден, тъй като имало случай на положителен тест за COVID-19 на негова съученичка и те знаели за този случай със сигурност, защото забележете, техните синове са съученици, приятели и съответно контактни със състезателя на СБК „Атлетик“ София и съответната съученичка!!! В такъв случай, не е ли морално и редно, ако наистина има официален документ черно на бяло от РЗИ за подобен случай още в предходния на срещата ден, а такъв официално няма, техните синове също да не се явяват в залата за въпросната среща или най-малкото да предупредят преди началото на срещата за този случай, а не след края й, когато вече са загубили по честен начин на игрището???

Откога монетата има само една страна и докога тънките сметки и схеми ще бъдат толерирани в ущърб на едни и угода на други? Редно е, когато за по-малко от седмица загубиш два пъти от един и същ противник, да търсиш вината първо в себе си, а не да се надяваш чрез всевъзможни способи да получиш удовлетворение на комплексираното си его чрез нерегламентирани действия, защото така убивате морала и честта и на вашите деца… а те не заслужават това, защото се борят мъжки на терена и решават битките там, а не зад кулисите, някъде в административните помещения и офиси!!!

Вашият коментар