БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

Официално предложение от ББО към Българска Федерация Баскетбол

1 min read

Предложение за провеждане на първенствата през сезон 2020/2021

 

Анализирайки проблемите при елитните групи на момчета до 19 годишна възраст и А група мъже през изминалите сезони, Българско баскетболно общество има предложение за провеждането им през сезон 2020/2021. Според ББО най-добрият вариант за предстоящия сезон е хибридно първенство.

Нашето предложение към Българска Федерация Баскетбол е държавното първенство за момчета до 19 години да се проведе по следния начин – клубовете в София и София област да сформират първенство Елитни 19 годишни, а всички останали клубове, намиращи се извън този регион, които имат готовност да играят в държавно първенство за момчета до 19 години елитна група, да се състезават в първенството ББЛ А група мъже в региона, в който се намират.

Участниците във финалите на държавното първенство за момчета до 19 години да се определят по следния начин:

– заелите 1-во и 2-ро място в сформираната елитна група в София;

– заелите най-високо класиране клубове, участници в регионите Изток, Център и Юг в ББЛ А група мъже, които са съставени изцяло от момчета до 19 години;

– Другите места се разпределят след провеждане на квалификационен турнир между завършилите на трето и четвърто място в сформираната елитна група в София и клубовете участници в ББЛ А група мъже, съставени изцяло от момчета до 19 години и състезаващи се в регионите Изток, Център и Юг, завършили след най-добре класираните.

Надяваме се, че ще обърнете сериозно внимание на предложения от нас вариант за провеждане на първенствата през сезон 2020/2021 като част от общата 5 годишна стратегия за развитието ма баскетбола в България!

Вашият коментар