БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

Несебър остави купата в Несебър!!!

1 min read

Отбора на БК Несебър спечели домашния турнир „Месембрия Къп 2020“ в стария град на курортното градче, на игрищата край морето. Момчетата на Стойо Кукучев се раздадоха на 100% в драматичния финал и грабнаха първото място на турнира.

Пред екзалтираните привърженици, с много еуфория те захапаха отбора на МИКС – София от първата минута на срещата. Водени от новото попълнение на Локомотив 2020 – Милен Дудев и неостаряващия Константин Касъров, те се разгърнаха и грабнаха отличието. Срещата вървеше кош за кош през първите две части, завършвайки полувремето 25:25. Много нерви изхабиха и двата отбора, но в началото на второто полувреме с много усилия домакините успяха да поведат с 10 точки преди началото на заключителната четвърта част. Там опитния бивш играч на Черноморец – Димитър Найденов и вдъхновените юноши на БК Несебър с качествен баскетбол си извоюваха титлата на „Месембрия Къп 2020“.

Силното включване на бившия играч на БК Ямбол – Евгени Иванов не беше достатъчно за повече от почетна загуба. Така срещата завърши при резултат 71:59. Специален гост на финала беше кмета на град Несебър г-н Николай Димитров, а той като истински кавалер преотстъпи на бившия главен мениджър на НБЛ г-ца Лили Борисова да връчи купите на призьорите.

На трето място завърши отбора на Мейтрикс Глобул, който победи коравия отбор на Раковски в малкия финал малко по-рано. Конкурсът по забивки спечели Константин Касъров, а най-добър стрелец от зоната за 3 точки беше Милен Дудев.

От името на ББО благодарим за доверието на община Несебър и БК Несебър за поверената ни организация. Надяваме се съвместното ни партньорство да продължи към възраждането на баскетбола в България.

1 thought on “Несебър остави купата в Несебър!!!

Вашият коментар