БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

2020г. – 2025г. – устойчиво развитие на мъжкия баскетбол в ББЛ

1 min read
Bulgarian Basketball League

Договорът между БФБ и ББО за развитие на втория ешелон на българския мъжки баскетбол бе сключен през 2020г. за 3 + 2 години.

Въпреки всички трудности, към момента за участие в Българска баскетболна лига ( ББЛ ) са записани за участие 32 отбора в А групите и 35 отбора в Б групите.

Първенството ще се провежда на турнирен регионален принцип, като е важно да се отбележи, че пътят пред ББЛ е ясно предначертан и проекта ще се надгражда в следващите 5 години! Структурирането на мъжкия баскетбол е главен приоритет и по тази причина новосъздадените А и Б групи, ще бъдат принципно и устойчиво развивани.

Регионалните А и Б групи, които още този сезон са изцяло попълнени, ще запазят структурата си. Там още в следващият сезон ще има изпадащи от А към Б отбори и няма да има възможност за влизане на нови отбори директно в А група!

Регионалните А и Б групи, които през сезон 2020/21 останат с 5-8 отбора, ще бъдат попълвани през сезон 2021/22, като предимство ще получат отборите вече участвали в ББЛ.

Тези уточнения са важни за всички баскетболни клубове, които планират развитие на мъжки баскетболни отбори в следващите години!

1 thought on “2020г. – 2025г. – устойчиво развитие на мъжкия баскетбол в ББЛ

  1. I don’t know whether it’s just me or if everybody else encountering problems with your website.
    It seems like some of the written text on your posts are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to
    them as well? This might be a problem with my internet browser because I’ve had this happen before.
    Appreciate it

Вашият коментар