БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

УС на БФБ гласува генерални промени във връзка с ББЛ

1 min read
BBL A

Съгласно решение на последното Общо събрание на БФБаскетбол на 18 април УС гласува да се създадат възрастови групи за подрастващи до 18 г. и до 20 г. (вместо досегашните до 19 г.).

УС прие и Правила за провеждане на ББЛ – А група, мъже. Гласувано бе най-високо класиралият се в съответния регион на А група, мъже, отбор, съставен само от състезатели до 20-годишна възраст, да се класира директно за Финалния турнир на тази възраст в Държавното първенство за подрастващи. Останалите отбори, участници в А група, мъже, и съставени само от състезатели до 20 г., ще имат право на участие в директна квалификация за Финалния турнир.

Според приетите днес Правила за провеждане на ББЛ – А група, мъже, заявки за участие се приемат до 31 август, като до тази дата всеки желаещ да участва клуб трябва да заплати до 7 септември и таксата за картотекиране на минимум 10 състезатели. До момента заявки са подали както следва:

А Група Запад – 13 отбора: Политехника, Спортист 1959, Правец, Енигма Фойерверк, Балкан, Славия, Локомотив 2020, Фаб Файв, Хебър Пазарджик, Локомотив София, Атлетик София, НСА и ЦСКА;

А група Юг: Ямбол, Академик Пловдив, Фаворит Кърджали и Несебър;

А Група Център: Б. и Я. Плевен, Чардафон Габрово, Дунав Русе и Чавдар Троян;

А група Изток: Шабла, Ънстопабъл, Шоутайм, МУ Варна, Светкавица Търговище, Черно море Тича и Шумен.

9 отбора са заявили участие в Б Група Запад, 11 искат да играят в Б Група Юг, 6 – в Б Група Център и 4 – в Б Група Изток.

По отношение на елитното държавно първенство – НБЛ, УС утвърди предложения от Общото събрание на лигата календар и Система за провеждане на шампионата.

Вашият коментар