БАСКЕТБОЛ ТВ

видео, анализи и новини

Шампионска лига в Ботевград

1 min read

ФИБА гласува изключително доверие на българския шампион по баскетбол Балкан. Тимът ще приеме в Ботевград два от квалификационните турнири на най-силния клубен турнир на Международната баскетболна централна – Шампионска лига. Те ще се проведат от 22-25 септември в „Арена Ботевград“ с участието на 8 европейски отбора. Отборите ще играят във формат Файнъл 4, а най-добрите два ще се класират в Редовния сезон. С участието си в квалификациите Балкан има възможност да стане първият български участник в Шампионска лига.

За огромно съжаление на българската баскетболна общественост и привържениците на Балкан срещите от този висок ранг ще се проведат без публика заради пандемията COVID-19, но всички мачове ще бъдат излъчени на живо в българския ефир. В следващите седмици ще бъдат обявен и официалният броудкастър на надпреварата.

БК Балкан ще приеме два от общо четирите турнири на Шампионска лига, която промени формата на квалификациите заради безпрецедентната ситуация с коронавирус. Ето и участниците на турнирите в Ботевград – Балкан, Цмоки Минск (Беларус), Фрибург (Швейцария), Спортинг (Португалия), Игокеа (Босна и Херцеговина), У-БТ Клуж – Напока (Румъния), Лондон Лайънс (Великобритания) и Нептунас Клайпеда (Литва).

Утре както знаете Йовица Арсич и Михаил Михайлов са гости в предаването „Двоен дрибъл“ от 20.30ч. Там те ще споделят впечетленията си за избора на ФИБА и признанието за България да има такъв форум.

1 thought on “Шампионска лига в Ботевград

Вашият коментар